Alkmaar Centraal


De Alkmaarse Rugby Club kon in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft niet op tegen Hilversum. De wedstrijd eindigde in 71-7.

Hilversum kwam al snel op voorsprong. Doordat de Hilversumse kicker goed op schot was en alle conversies tussen de palen schoot kwamen de Alkmaarders al na een kwartier op een achterstand van 28-0. Ondanks de tegenslag bleven de Alkmaarders sterk; een serie goede aanvallen bracht ze tot vlak voor de goal-lijn, maar er net niet overheen. Hilversum kwam weer opzetten en de eerste helft eindigde in 54-0.

Alkmaar begon de tweede helft goed. Hilversum kwam er niet meer doorheen en wist pas na negentien minuten een geconverteerde try te scoren. Hier lieten de Alkmaarders het niet bij zitten en zetten goede aanvallen op, waar Jeroen Neeven een try uit wist te halen.

De aanvoerder van de Hilversummers wist de bal echter nog een keer tussen de palen te schieten, waardoor Alkmaar met 61-7 achter kwam te staan. Deze stand bleef tot acht minuten voor tijd op het scorebord staan. In de slotfase scoorde Hilversum nog twee ongeconverteerde try's waarmee de eindstand 71-7 werd bereikt.

Na de winterstop gaat de Alkmaarse Rugby Club in de degradatie poule verder. Daar treffen ze de Hilversummers weer. Ook spelen ze dan tegen 't Gooi uit Naarden, Amstelveen, de Big Bulls uit Almelo en The Rams uit Apeldoorn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl