BBNC Uitgevers uit Amersfoort is de nieuwe eigenaar van de Alkmaarse uitgeverij Kluitman. BBNC neemt vanaf 1 januari de aandelen in de oudste, onafhankelijke kinderboekenuitgeverij van Nederland over van eigenaar Piero Stanco. BBNC vertegenwoordigt Kluitman al bijna twee jaar in Nederland op het gebied van sales, dus de twee bedrijven elkaar al goed. De samenvoeging was dan ook een logische stap. "De aankoop van Kluitman past perfect bij onze toekomstvisie", aldus BBNC-directeur Arend Meijboom.

Uitgeverij Kluitman is bekend van de boeken van de Kameleon, Koen Kampioen, Kippenvel, Heksje Lilly en Bobbi, maar het levert ook talloze AVI-schoolboeken. En klassiekers zoals Pietje Bell, Dik Trom en Kruimeltje. De  bedrijfsnaam zal vanwege de bekendheid blijven bestaan. BBNC staat zelf bekend om creatieve, trendy cadeauboeken en service.

De verwachting is dat de overname grote voordelen zal hebben, omdat de bedrijven kunnen profiteren van elkaars kennis. Piero Stanco die betrokken blijft als adviseur, heeft alle vertrouwen in de nieuwe eigenaar. "In BBNC vond ik een partner die de toekomst van Kluitman kan waarborgen en op basis van haar geschiedenis deze mooie uitgeverij verder kan uitbouwen."
Bekeken: 2864x