Zaterdag 15 december organiseert Hogeschool Inholland Alkmaar een Open Dag tussen 10:00 en 14:00 uur. Iedereen die wil gaan studeren kan dan in gesprek met studenten, docenten en studieadviseurs om uit te vinden welke van de dertien hbo-opleidingen bij hen past en een kijkje nemen in het nieuw duurzaam ingerichte hogeschoolgebouw aan de Bergerweg.

Speciaal voor de Open Dag is er op de begane grond van de L-vleugel een Bedrijvenplein Techniek ingericht waar studenten in spé in gesprek kunnen gaan met stagiaires en medewerkers van onder andere Dura Vermeer Infra?, Herke ICT-groep? en Aviateur. Er zijn ook stands van Jong Ondernemen. In het vierde studiejaar Technische Bedrijfskunde start je een eigen bedrijfje en studenten vertellen enthousiast over hun projecten, waaronder AquaXtra?, De Groene Borstel en NFC-Connext.

Er zijn workshops & minicolleges bij de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control en je kan je laten informeren over de Pabo, een moodlight construeren bij Elektrotechniek, speeddaten met een (oud-)student en een tosti eten bij studentenvereniging Omnivas. Ook is het mogelijk om met een studiekeuzeadviseur een uitgebreide test te doen.

Om beter te kunnen kiezen is de open dag van Inholland verdeeld in drie fasen: TEST | ONTDEK | KIES. TEST bestaat uit een competentiespel en hulp van studiekeuzeadviseurs. ONTDEK biedt een beeld van de verschillende vakgebieden en de opleidingen bij Inholland Alkmaar.  Docenten en studenten vertellen op de eigen afdeling graag meer over de studie en de mogelijkheden. In de fase KIES kan er ingeschreven worden voor een studie via Studielink met DigiD. Het is dus belangrijk om die code mee te nemen.

Inholland Alkmaar biedt een breed scala aan hbo-opleidingen, zowel voltijd, duaal als (flexibele) deeltijd. De hoofdtakken zijn: Business & Finance, Onderwijs, Gezondheid, Welzijn, Techniek, Ontwerpen en Informatica. Veel van de docenten staan met één voet in de praktijk en studenten gaan zelf ook echt aan de slag bij een bedrijf.

Aanmelden voor de Open Dag kan via inholland.nl/opendag.
Bekeken: 2809x