Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Dinsdag waren Alkmaarse vrijwilligers aanwezig in het Filmhuis in Alkmaar om samen de première van de documentaire 'Ode aan de Alkmaarse vrijwilligers' te kijken. In de documentaire doen verschillende vrijwilligers hun verhaal en laten zij zien wat hun vrijwilligerswerk inhoudt en wat ze er zelf uithalen. Zo vertellen onder andere vrijwilligers van Kaeskoppenstad, het Praethuys en Mentaal Centraal hun verhaal.

Wethouder Marcel van Zon sprak de vrijwilligers voor de première toe. Hij vindt het fantastisch dat zoveel Alkmaarders zich inzetten als vrijwilliger en hoopt dat dit nog lang zo zal blijven. "Ik ben er heel trots op dat ik deze mensen, onze vrijwilligers, mag feliciteren en belonen voor het geweldige werk wat ze doen'', vertelt hij. ''Zij zijn van grote waarde in de gemeente.''

De vrijwilligers uit de documentaire waren zelf ook aanwezig bij de première. Margriet is vrijwilligster bij Fermento in molen De Otter in Oterleek. Daar begeleidt ze mensen met een beperking die in de bakkerij werken, en waar ze erg veel plezier aan beleeft. ''Ik vind het natuurlijk heel leuk om te doen, maar het is voor mij ook een uitlaatklep. Ik heb een invalide man en ik kan nu makkelijk even tussendoor naar huis om te kijken hoe het gaat, dat is heel fijn."

Ook vrijwillige brandweerman Bob, van de brandweer in De Rijp, was van de partij. ''Kleine Bob wilde brandweerman worden, net als zijn vader. Dat is gelukt en daar ben ik trots op en mijn vader ook. De vrijwillige brandweer rukt niet vaak uit, maar als we wel uitrukken is het echt noodzaak. Als we er niet zouden zijn is er een probleem want het zou veel te lang duren voor de brandweer uit bijvoorbeeld Alkmaar er is.''

Na afloop van de première werden de vrijwilligers gehuldigd. Ze kregen een medaille van de wethouder, een certificaat en een cadeautje als blijk van waardering voor hun inzet. Na het officiële gedeelte genoot het gezelschap met een hapje en een drankje van live muziek en een gezellig praatje.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl