Alkmaar Centraal


AM projectontwikkeling heeft stevige ambities heeft voor het Ringersgebied op Overstad en presenteerde daarom woensdagochtend alvast de nieuwe naam voor wat nu nog bekend is als Noorderarcade; Ringers Winkelcentrum. projectontwikkelaar Thijs Huis in het Veld van AM houdt zich bezig met het winkelcentrum dat in 2014 nog een face-lift aan de kanaalzijde onderging. Nu is de achterzijde, waar vroeger Mediamarkt en Toys 'R Us waren gevestigd, aan de beurt. De twee gedeeltes vormen straks samen het Ringers winkelcentrum.

Het oude 'Mediamarktgedeelte' is gesloopt waardoor een ruime binnenplaats is ontstaan. Hier komt een parkeerterrein voor ongeveer 120 auto's en kunnen vrachtwagens de winkels straks bevoorraden. Met grotere winkelketens als huurder in gedachten wordt het winkelcentrumgedeelte waar Toys 'R Us was gevestigd ook grondig verbouwd. "Niet alleen kunnen bezoekers straks in Ringers Winkelcentrum terecht voor winkels, maar ook andere zaken zoals leisure en horeca", licht Huis in het Veld toe. "Ook aan de zijde van het Ringersplein komt horeca. We zijn in gesprek met een horecaondernemer die in het voormalige pand van de ANWB wil beginnen."

Waar in het verleden de grote winkels vertrokken denkt Huis in het Veld dat het vernieuwde winkelcentrum iets extra's biedt. "Voor grote winkelketens is het belangrijk dat er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is. We hebben straks in totaal 800 parkeerplekken." Het Ringers Winkelcentrum moet komende zomer afgerond worden.

De beeldbepalende Ringersfabriek is dan nog niet klaar. Over de planning kon Vastgoedontwikkelaar Paul Hemmen van Ten Brinke Vastgoedontwikkeling woensdagochtend nog niet veel over kwijt, wel over de plannen. "Op de onderste laag komen meerdere horecazaken met terrassen en er komt een hoofdentree dat toegang biedt tot de foodhal. Daarboven komen appartementen. We hebben oude foto's van Ringers en proberen het pand zoveel mogelijk in tact te laten, maar dan wel zo dat het voldoet aan de eisen van deze tijd."  (Foto: het nieuwe binnenplein, dat met een doorgang verbonden is met het Ringersplein)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl