Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Dinsdagavond had de grote Kerk in Alkmaar wel iets weg van een mierennest. Honderden mensen krioelden schijnbaar zonder doel door elkaar. Maar wie wat beter keek zag dat er wel degelijk structuur te vinden was. Geluidstechnici werkten zich door 70 draadloze verbindingen heen, een koor maakte de stembanden los en prachtig aangeklede acteurs verplaatsten zich van het 'facilitaire dorp' onder het Laatste Oordeel naar de voor hen aangeduide locatie.

Eind van dit jaar wordt '500 jaar grote Kerk' afgesloten met de kerstmusical 'Scrooge' die door Stichting Superstar Theaterproducties op de planken wordt gebracht. Ruim twee jaar hebben de voorbereidingen in beslag genomen en lopen er per voorstelling zo'n 250 mensen rond. De daadwerkelijk ploeg is nog groter omdat er verschillende 'shifts' in verband met het aantal voorstellingen.

Het is een indrukwekkend geheel, juist omdat het om een heel diverse samenstelling gaat. Ervaren acteurs en zangers staan zij-aan-zij met mensen zonder ervaring en professionele productieleiding stuurt een flink team van vrijwilligers aan. Donderdag 13 december komt alles samen tijdens de eerste voorstelling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl