Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het pand aan de Robonsbosweg in Alkmaar inmiddels klaargemaakt om vanaf maandag weer asielzoekers te kunnen opvangen. Het gaat om mensen die sinds kort in Nederland zijn, de procedures al doorlopen hebben en wachten op een plek in een regulier asielzoekerscentrum.

Afgelopen jaar waren er minder opvangplekken nodig en besloot COA om de deuren aan de Robonsbosweg te sluiten. Dit gebeurde op 1 oktober. Nog geen drie weken later bleek dat er een stroom asielzoekers uit landen als Turkije, Syrië en Iran naar Nederland kwam en voorzag COA een tekort aan opvangplekken. De Robonsbosweg kwam weer in beeld als tijdelijke opvanglocatie. Tijdelijk, omdat COA het pand volgens de afspraken met de gemeente tot 9 mei 2019 mag gebruiken.

Hoeveel mensen in Alkmaar worden opgevangen is nog niet duidelijk. Het pand kan 550 asielzoekers herbergen. Vanaf maandag zullen er ongeveer 25 tot 30 mensen per dag hier hun intrek nemen.
Pin It
Bekeken: 2784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/