Alkmaar Centraal


Het Regionaal Archief Alkmaar heeft in samenwerking met spellenspeciaalzaak De Spellentoren een variant op ganzenbord laten maken: geuzenbord. Het spel is gebaseerd op de tocht die koeriers aflegden tijdens het Spaanse Beleg van Alkmaar – zij smokkelden geheime berichten van Alkmaar naar Schagen in een polsstok met een geheime ruimte. Het spel is sinds kort beschikbaar. Basisscholen in Alkmaar kunnen een gratis exemplaar ontvangen.

Spelers van het geuzenbord treden in de voetsporen van een van de koeriers die zijn boodschap succesvol wist af te leveren: de Alkmaarse timmerman Maarten Pieterszoon van der Mey. Degene die als eerste zijn of haar polsstokbriefje aflevert bij Geuzenleider Diederik Sonoy in het slot te Schagen wint het spel. Het verhaal van de werkelijke tocht van Van der Mey is ook bij het spel geleverd.  De illustraties op het spel zijn gemaakt door Eric Coolen.

Het Regionaal Archief stelt het spel gratis beschikbaar voor basisscholen in Alkmaar. Geïnteresseerde docenten kunnen contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is ook een lespakket beschikbaar over het Spaans Beleg en de polsstokbriefjes. Het spel is exclusief te koop bij de studiezaal van het Regionaal Archief (Bergerweg 1, Alkmaar), of bij De Spellentoren (Koningsweg 28, Alkmaar). Het spel kost 9,99 euro. Vrienden van het Regionaal Archief betalen 7,50 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl