Alkmaar Centraal


De Alkmaarse gemeenteraad heeft goedkeuring gegeven aan het fel bekritiseerde ontwerp voor een appartementencomplex aan de Louise de Colignystraat, op de plaats van de voormalige Trefpuntkerk. Een ruime meerderheid stemde positief. Nee-stemmers waren de fracties van de VVD, Leefbaar Alkmaar, SPA en de Partij voor de Dieren.

De tegenstemmende fracties kozen de zijde van de omwonenden die vinden dat het ontwerp een verdieping te hoog is, er te weinig parkeerplekken in de omgeving gepland staan en dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Dat het plan door de raad is gekomen wil overigens nog niet zeggen dat de bewoners, verenigd in het Buurtcomité Trefpunt, geen stokje meer voor de bouw kunnen steken. Voordat de gemeenteraad definitief stemt over het project is er nog een periode voor bezwaarschriften. En dan is er nog een stap naar de rechter mogelijk. Het wordt waarschijnlijk geacht dat de buurtbewoners deze stap zullen zetten, als het plan niet naar wens wordt aangepast.

Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar stelde nog voor het gebouw te verlagen door de benedenverdieping voor maatschappelijke ondernemers te schrappen, zodat het aantal appartementen op 24 kan blijven staan. Maar dat bedrijfsruimte levert qua verhuur nou juist veel geld op.

Het is niet alleen het ontwerp waar het buurtcomité ontstemd over is. De bewoners vinden dat de projectontwikkelaar slecht communiceerde over de sloop van de oude kerk, die volgende week start, en dat er vanuit de politiek niet genoeg steun kwam.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl