Alkmaar Centraal


In Alkmaar wordt in steeds meer wijken een parkeervergunning ingevoerd. Dat is volgens raadslid Stefan de Haan van VVD geen goede ontwikkeling. Volgens De Haan moet Alkmaar juist meer parkeerplekken realiseren in plaats van steeds meer parkeervergunningzones toewijzen. Zo meldt het NHD.

Dit kan door beter te kijken naar de vrije ruimtes en door meer parkeerplekken te realiseren bij nieuwbouwprojecten. Nu lijkt het erop dat er juist parkeerplekken verdwijnen.

Het college is bezig met het ontwikkelen van een gemeentelijke parkeervisie, reden voor De Haan om het parkeervergunningbeleid aan de kaak te stellen. Vooral de wijken die op loopafstand van de binnenstad liggen hebben last van zogeheten parkeertoeristen. Deze parkeren hun auto gratis in wijken als Schermereiland, Overdie en Huiswaard om vervolgens een bezoek te brengen aan de Alkmaarse binnenstad of om de trein te pakken.

Wijkbewoners worden geconfronteerd met een parkeervergunning terwijl er geen alternatief geboden wordt. Ze moeten dus wel akkoord gaan om hun auto in de straat te kunnen parkeren. Of ervoor kiezen om de parkeertoeristen voor lief te nemen.

Net zoals in Huiswaard 1, hier heeft afgelopen half jaar een proef gedraaid om de parkeertoeristen het hoofd te bieden, maar uit de enquête onder de bewoners blijkt dat ze geen voorstander zijn van een definitieve invoering van de parkeervergunning. Die komt er dan ook niet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl