Alkmaar Centraal


Het judoteam -18 van Topsport Tom van der Kolk uit Alkmaar is net als vorig jaar 3e van Nederland geworden in de leeftijdsklasse -18 jaar. Bij judo is loting zeer bepalend. Zo bleek in de eerste ronde direct een zware tegenstander van Herculas uit Limburg te staan. Het scoreverloop ging gelijk op. Dries Boulidam (-55 kg), Dylan van der Kolk (-66 kg) en Jonathan Houkes (-73 kg) wisten hun wedstrijden te winnen.

Het stond 3 tegen 3 waarbij de uiteindelijke winst bij het laatste gewicht (-90 kg) behaald moest worden. Deze wedstrijd was sidderend, over en weer waren mogelijkheden om te scoren. In de goldenscore hadden beiden twee straffen op het scorebord staan. Uiteindelijk trok Herculas toch aan het langste eind, een zware teleurstelling voor de Alkmaarders.

Na een opbeurende speech in de kleedkamer van coach Tom van der Kolk, begon het team in de verliezersronde over iedereen heen te denderen. Met 6-1 werd team Brabant verslagen, met 7-0 werd team Koka uit Amsterdam opgerold, en met 5 tegen 2 ging Judo-team Oost ten onder. En ook de strijd om brons werd dik gewonnen met 5-2 tegen Lu Gia Jen uit Den Haag. Dus uiteindelijk toch een mooie 3e plaats voor het judoteam uit Alkmaar.

Dankzij deze goede prestaties maken de drie Alkmaarse judoka's grote kans om begin 2019 deel te nemen aan de European Cup.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl