Alkmaar Centraal


Na een paar jaar afwezigheid was er weer het Alkmaarsche Interclub dat door de Alkmaarse IJsclub (AIJC) wordt georganiseerd. AIJC werd zelf tweede met hun teams. IJsclub Haarlem complementeerde het podium met de derde stek. Dit jaar was de strijd, zeker voor de AIJC, best beladen. Met de derde plek tijdens het NKclubs en omdat het hun eigen interclub is, was de druk om te winnen hoog. De tegenstanders bestonden dit jaar uit, STV Lekstreek (titelhouder NKclubs), HSC de Draai, Deventer IJsclub, IJsclub Haarlem en STG Hoorn.

Onder ver van ideale omstandigheden, harde wind, een temperatuur rond de 0 graden en een gevoelstemperatuur van -7, werd er gestart aan het interclub dat voor de junioren over 500/1.000m ging en de senioren 500/1.500m. Op basis van de individuele eindklasseringen werd een balans opgemaakt welk team het best had gepresteerd. Toch heeft ieder nadeel ook zo zijn voordelen, want de zware omstandigheden zorgde regelmatig voor een zeer spannende strijd in de rit en ook voor verrassende uitslagen. Daarnaast werd er ook een beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de rijders, want zo heb je wind mee en dan weer volle bak tegen.

Iemand die daar goed mee om ging was Joeri Groot. Hij reed zijn concurrentie bij de oudste categorie, vooral op de 1.500m, op flinke achterstand. Tamara Groot wist uiteindelijk het beste om te gaan met omstandigheden bij de dames en legde beslag op de eerste plek. De junioren waren opgedeeld in twee klassementen, C en A&B. De Alkmaarse IJsclub was hier lang niet zo dominant als bij de senioren. De jongste meiden (junioren C) hadden veruit de
meeste moeite met de omstandigheden, maar gelukkig zorgde dat wel voor een mooie strijd. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Noor Hettinga van Deventer IJsclub, gevolgd door Maerle Huizinga (Haarlem) en Sara Kooge (AIJC). Bij de jongens C werd, niet geheel verrassend, Yannick de Hoogd eerste, gevolgd door clubgenoot Leon Schot op plek twee en Arne ter Beek, van Deventer IJsclub, op plek drie.

Bij de dames junioren A&B was Marit Gomez Braz van IJsclub Haarlem (en baanselectie Alkmaar) de sterkste. Zij werd op de voet gevolgd door Britt van Wees (de Draai) en Iris Daman (AIJC) Ook bij de mannen junioren A&B was er pas op plek drie een AIJC’er te vinden, Stefan Schot. De eerste plek werd opgeëist door Mike van Dijk van IJsclub Haarlem en Jitse Beerling van de Draai schaatste zich tussen deze heren op plek twee. (foto: J&W Media)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl