Alkmaar Centraal


Afgelopen weekend startte Isabel Grevelt van de Alkmaarse IJsclub als topfavoriete aan het NK sprint junioren B. Zij heeft haar favoriete rol waar weten te maken. Over vier afstanden was zij de snelste en mag ze zichzelf dus Nederlands kampioen dames junioren B noemen.

De eerste dag startte zij meteen goed en gooide de eventuele schroom meteen van zich af. Met 40,45 pakte ze al gelijk vier tiende op haar directe concurrente Leonie Bats. De 1.000m van zaterdag verloor zij dan wel weer nipt van Leonie, 1.20,25 om 1.20,18. Zo bleek wel hoe erg de dames aan elkaar gewaagd waren en ging Isabel met een kleine viertiende voorsprong de tweede dag in.

Zondag legde Isabel eigenlijk na de tweede 500m al beslag op de titel. Met 40,25 was zij dus sneller dan zaterdag en Leonie Bats was met 40,70 bijna vijftiende langzamer en was de voorsprong voor Isabel op de afsluitende 1.000m zeer comfortabel. De laatste rit moesten beide dames tegen elkaar en in een rit die vooral om de eer ging wist Leonie nipt te winnen. Echter pakte ze (lang) niet genoeg tijd terug om het goud van Isabel te bedreigen. Zo pakte Isabel haar eerste officiële nationale titel en zal vast niet de laatste zijn. Isabel had ook de 3.000m bij de dames B mogen rijden, maar bedankte hier vriendelijk voor. Zij wilde zich volledig kunnen focussen op de vier sprintafstanden en zij vindt de 3.000m ook gewoon te lang.

Niet alleen Isabel reed het sprinttoernooi. Tijn Smit reed bij de heren junioren A zeer verdienstelijk. Met een 16e plek is het netjes in de middenmoot geëindigd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl