HalteWerk zal in opdracht van het college onderzoeken hoe het maatwerkcontract voor werkloze 55-plussers vormgegeven moet gaan worden binnen de gemeentegrenzen. Over ruim een half jaar moeten de kaders duidelijk zijn.

PvdA en GroenLinks dienden afgelopen november een motie in om werkloze 55-plussers aan het werk te helpen. Bijna de hele raad vond het een goed plan en het college gaat hier nu mee aan de slag.

Oudere werklozen solliciteren wel, maar komen vaak moeilijk of niet aan werk. Om deze groep uitkeringsgerechtigden weer aan de slag te krijgen kan een maatwerkcontract uitkomst bieden. Dit levert meer meer participatie op, betaald of onbetaald, dan wanneer ze alleen gecontroleerd worden op hun sollicitatieactiviteiten.  Ontheffing van de sollicitatieplicht kan een onderdeel zijn van het maatwerkcontract, bijvoorbeeld als er een stage of leerwerktraject wordt gevolgd.
Pin It
Bekeken: 2723x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/