Alkmaar Centraal


Dries Boulidam (gewichtscategorie -55 kg) Jonathan Houkes (-73 kg) en Annick Baas (-63 kg) zijn door de bondscoach voor cadetten (onder de 18 jaar) Chiel Willems geselecteerd voor de reeks Europacups. De drie judoka's van Topsport Tom van der Kolk vochten zich afgelopen weekend in de prijzen op het meetmoment in Twente, het NK judo voor teams onder 18 jaar.

Het toernooi begon met een flinke teleurstelling. Door een ongelukkige loting stond Team Van der Kolk als eerste tegen Hercules uit Limburg op de tatami. Dries Boulidam, Dylan van der Kolk en Jonathan Houkes wonnen hun partijen maar hun teamgenoten niet, waardoor het 3-3 stond en de laatste wedstrijd, in de categorie onder 90kg, allesbepalend was. Het werd een zinderende wedstrijd, waarbij beide judoka's twee straffen tegen op het scorebord hadden in de extra tijd. Uiteindelijk scoorde Hercules en bleef het brons als hoogst haalbare over.

Na een opbeurende speech van coach Tom van der Kolk in de kleedkamer, denderde het team over alle tegenstanders heen. Team Brabant ging er met 6-1 vanaf, het Amsterdamse Team Koka met 7-0 en Judoteam Oost met 5-2. Ook En de strijd om het brons tegen het Haagse Lu Gia Jen werd met 5-2 gewonnen.

Aan welke cupwedstrijden Boulidam, Houkes en Baas mee zullen gaan doen moet nog worden bepaald door coach Tom en de nieuwe trainer van het Regionaal Trainingscentrum, Kay Krabben. Deelname aan de Europacups in Berlijn en Teplice zal echter afhangen van de resultaten op de Nederlandse judkampioenschappen. Alleen deze twee wedstrijden zijn selectiemomenten voor het WK, EK of het Europese Jeugd Olympisch Festival (EJOF).

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl