Alkmaar Centraal


Donderdag 10 januari vindt in het Sportpaleis Alkmaar de elfde editie van Studie Experience plaats. Dit is een gratis en interactief studie- en beroepskeuze event voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO-schoolverlaters. Diverse regionale en nationale opleidingsinstellingen, organisaties en bedrijven presenteren zich. Voor leerlingen is dit een goede manier om zich te oriënteren op hun toekomst.

Tijdens Studie Experience kunnen leerlingen ontdekken welke vervolgopleidingen er wellicht bij hen passen. Door de vele activiteiten die de exposanten organiseren kunnen de toekomstige studenten op een ongedwongen en interactieve manier kennismaken met alle opleidingsmogelijkheden na de middelbare school. Het is belangrijk voor leerlingen om zich te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn, om in een later stadium verkeerde keuzes te voorkomen.

Verschillende exposanten organiseren allerlei leuke activiteiten om leerlingen te enthousiasmeren en een beter beeld te geven van hun vakgebied. Een event waar van alles te zien en te beleven is, zodat leerlingen de kans krijgen om een beroep of opleiding ook echt te ervaren. Je kunt bijvoorbeeld bij de stand van SVO Vakopleiding Food een smoothie maken en bij de Nederlandse Kappersacademie kun je een metamorfose ondergaan terwijl je meer hoort over de opleidingen.

De beurs is geopend van 10:00 tot 21:00 uur en de toegang is gratis, parkeren ook. Het Sportpaleis is gevestigd aan de Terborchlaan in Alkmaar. Meer informatie staat op studie-experience.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl