Alkmaar Centraal


Raymond Koen, topsportcoördinator Alkmaar, bij Olympisch Netwerk Noord Holland is verheugd dat Alkmaar het Regionaal Trainingscentrum langebaan schaatsen mag begroeten. “Zo kan Alkmaar zich verder profileren als talentenstad.” Met de komst van dit elfde RTC is de gemeente één van de grootste opleiders van sporttalent in Nederland.

De afgelopen vijf jaar is de talentontwikkeling in Alkmaar enorm verbeterd. Alkmaar heeft een sterk topsportcollectief dat om de zes weken bij elkaar komt om kennis te delen en te ontwikkelen. Daarnaast kent Alkmaar uitstekende faciliteiten. De schaatsers zullen bijvoorbeeld krachttraining doen in het naastgelegen Sportpaleis Alkmaar, waar geïnvesteerd is in olympische materialen. Ook zullen 16 tot 21 jaar oude talenten kunnen steunen op de sportmedische specialisten binnen De Meent Bauerfeind. Ondanks een bijna 100 procent bezetting van De Meent Bauerfeind is er een passende werkruimte gevonden voor hoofdtrainer Sjoerd Gerards.

Eddy Bakker, manager exploitatie Alkmaar Sport: “Afgelopen zomer hebben we de koelinstallatie en de gehele 400-meterbaan vernieuwd. Ik ben content dat we na deze grootscheepse verbouwing toptalenten uit Noord-Holland kunnen bewonderen in Alkmaar. Gaan we de nieuwe Olympisch kampioen in actie zien op de snelle ijsbaan van de toekomst? Na de opening op 11 oktober zijn er zelfs al elf baanrecords gereden tijdens wedstrijden op de nieuwe 400-meterbaan.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl