Alkmaar Centraal


Zondag 20 januari organiseert de Heerhugowaardse triatlonverening DTC voor de twintigste keer op rij de Hot Item Winterduathlon. Schaats- en hardloopliefhebbers gaan samen de uitdaging aan op de weg en op het ijs. De sporters mogen deelnemen in duo’s of individueel, daarnaast kunnen zij kiezen tussen een korte en een lange afstand. De Hot Item Winterduathlon is daardoor een leuke wedstrijd voor sporters van ieder niveau.

Om 14:15 uur wordt het startschot naast de ijsbaan gegeven. De hardlopers lopen 5 of 10 kilometer door de polder richting Egmond en lopen direct daarna de ijsbaan binnen. Daar trekken zij schaatsen aan, of dragen het stokje over aan een partner die het schaatsen voor zijn of haar rekening neemt. Op de ijsbaan rijden de deelnemers 50 ronden van 20 kilometer of 25 ronden van 10 kilometer. Alle deelnemers krijgen een transponder voor de tijdsregistratie. Direct na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats met leuke prijzen van sponsors zoals Hot Item, Norg en Oosterbaan. Ook staat er na afloop voor alle deelnemers een winterse maaltijd klaar.

Speciaal voor de jubileumeditie organiseert DTC samen met de Nederlands Kampioen Wintertriatlon, Jeroen Lute, een masterclass. Afgelopen winter veroverde de Noord-Hollandse Jeroen zijn titel in Enschede. Zondag 6 januari geeft hij vijf deelnemers van de winterduathlon een masterclass op en rond de ijsbaan. Jeroen Lute neemt de deelnemers mee op het parcours, laat zien hoe  het beste en snelste te wisselen en geeft de deelnemers een aantal tips op het ijs. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uit de aanmeldingen worden vijf winnaars gekozen.

Inschrijven voor de duathlon kan op winterduathlonalkmaar.nl en
dtc-triatlon.nl. Voor deelnemers die nog aan hun techniek of conditie willen werken zijn er diverse evenementen. Zo is er op woensdagavond hardlooptraining bij DTC, op vrijdagmiddag zijn er schaatstrainingen. Daarnaast organiseert Alkmaar Sport buffelavonden op de ijsbaan, dit is een mooie training voor de duathlon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl