Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse college van B&W heeft afgelopen woensdag het 'masterplan Voetbal' vastgesteld. Over dit plan is intensief overleg gevoerd met Alkmaarse voetbalverenigingen.

De gemeente wil zoveel mogelijk Alkmaarders laten sporten en bewegen. Sporten en bewegen wordt namelijk gezien als gezond en helpt onder meer tegen overgewicht. Met de vergrijzing is ook gezond ouder worden belangrijk. Veel sportverenigingen worden echter geconfronteerd met knelpunten bij het in stand houden van de club. Zo hebben sommige bijvoorbeeld steeds minder vrijwilligers of is er binnen de club meer behoefte aan individueel sporten. Voor een toekomstbestendig verenigingsleven is het college eerst in overleg gegaan met voetbalverenigingen.

Met het masterplan Voetbal biedt de gemeente voetbalverenigingen extra mogelijkheden om zelf een vitale vereniging te blijven. Met verenigingsondersteuners en buurtcoaches worden de clubs ondersteund. Ook komt er geld beschikbaar om te investeren in nieuwe, modernere accommodaties.

Met het vaststellen van het masterplan Voetbal komt wethouder Sport, Pieter Dijkman, de toezegging aan de raad na om nog dit jaar met een plan voor de voetbalverenigingen te komen. Nu dit plan is afgerond gaat het college ook een masterplan opstellen voor de andere sportverenigingen in Alkmaar. Het doel is tenslotte dat uiteindelijk alle Alkmaarders gaan sporten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl