Alkmaar Centraal


Bij de bibliotheek in de Alkmaarse wijk Overdie kunnen kinderen in de kerstvakantie meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Ze kunnen een kleurplaat inkleuren, film kijken, de hele vakantie spelletjes doen en nog veel meer.

De bibliotheek organiseert een kleurplatenwedstrijd voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De kleurplaten kunnen in de bieb worden opgehaald en uiterlijk donderdag 3 januari weer ingekleurd ingeleverd worden. De winnaar krijgt natuurlijk een prijsje.

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen op maandag 24 en 31 december leren programmeren met Lab 8+. Ze leren nieuwe media kennen en werken met de programma's Dash & Dot of Lego WeDo, of met een 3D-pen. Lab 8+ duurt op beide dagen van 15:30 tot 17:00 uur.

Voor peuters van 2 tot 4 jaar wordt er ook in de kerstvakantie voorgelezen. Donderdag 3 januari kunnen ze van 10:00 tot 10:45 uur luisteren naar een verhaaltje en meedoen om de vertelling voor elkaar nog leuker te maken. Op diezelfde dag is er van 15:00 tot 17:00 uur Bieb Bios voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De bibliotheek wordt dan omgetoverd tot een heuse bioscoop, om gezellig een film over Dolfje Weerwolfje te kijken.

Alle vakantieactiviteiten zijn gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl