Alkmaar Centraal


In een jaar tijd is  13.000 keer een automobilist of chauffeur de Alkmaarse binnenstad ingereden buiten de laad- en lostijden, zonder daar een vergunning voor te hebben. Op een totaal van 150.000 is dat bijna één op tien. Een aanzienlijk percentage dus. Ook al spekt het de gemeentekas met ongeveer een miljoen euro op jaarbasis, er wordt wel moeite gedaan om het aantal overtredingen omlaag te brengen. Vaak gaat het om onwetendheid.

Het college van Alkmaar heeft geconstateerd dat het camerasysteem goed functioneert. Het hoge aantal doorrijders is in het kader van 'fatsoenlijk bestuur' echter wel aanleiding voor aanvullende maatregelen. “Samen met het Openbaar Ministerie wordt een onderzoek gestart naar een innovatieve manier om de toegang voor (on)bevoegden te verduidelijken. De huidige maatregelen zijn echt onvoldoende”, aldus Wim Peters van BAS.

In verband met de bevordering van het toerisme was het bij het onderzoek over de overtredingen interessant om te kijken naar het aandeel met auto's met buitenlands kentekens. Dat blijkt kleiner dan 0,4% van het aantal passanten te zijn. “Dat aantal bekeuringen - ongeveer 50 per maand - rechtvaardigt geen aparte maatregelen”, weet Peters.

Het camerasysteem wordt dus gehandhaafd, al blijven de pollers wel in de grond zodat ze, op basis van een integrale veiligheidsanalyse, incidenteel kunnen worden ingezet ten behoeve van de veiligheid bij evenementen in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl