Alkmaar Centraal


Het college van Alkmaar zwicht voor Timpaan in de twist rond het afgeblazen appartementencomplex Victory Veste, nog voordat uitspraak is gedaan in het hoger beroep dat de gemeente aantekende. Dit meldt het NHD. Het college wil de projectontwikkelaar 2.165.978 euro bieden voor de grond aan de Arcadialaan en 334.022 euro voor de vooraf gemaakte kosten. De gemeenteraad moet nog een oordeel vellen over het schikkingsvoorstel.

Na lange tijd positief geweest te zijn, stak de gemeente in 2017 toch een stokje voor de bouw van Victory Veste, toen vanuit de omgeving bezwaren kwamen vanwege parkeerproblemen die zouden ontstaan. Timpaan eiste daarop een vergoeding voor de naar eigen zeggen twee miljoen euro aan investeringen voor de ontwikkeling van het bouwplan, maar de gemeente hield de poot stijf. De projectontwikkelaar stapte naar de rechter en won de zaak, maar de gemeente tekende beroep aan. Wellicht tegen beter weten in; de advocaat van de gemeente denkt dat de kans groot is dat de Raad van State de uitspraak intact laat.

De gemeente hield in november al rekening mee met een schikkingsvoorstel te moeten komen. Het had volgens het NHD flinke kritiek gehad over de aanpak van de kwestie. De gemeente werd verweten zelf het probleem te hebben veroorzaakt door twee kantoortorens te laten bouwen aan het eind van de Rhijnvis Feithlaan, maar niet de geplande parkeergarage onder het parkeerterrein.

Door aankoop van de grond op de hoek Arcadialaan - Rhijnvis Feithlaan kan de gemeente zelf bepalen wat ermee te doen en hoe parkeerproblemen in de omgeving aan te pakken. Hiervoor zijn nog geen concrete plannen, maar het college heeft de gemeenteraad wel alvast om vier ton gevraagd. Die komt dus bovenop het voorgelegde schikkingsvoorstel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl