Alkmaarders kunnen woensdag 2 januari het frituurvet waar oliebollen - en andere lekkernijen voor Oud & Nieuw - in gebakken zijn, ingeleverd worden bij zwembad de Hoornse Vaart. Om het frituurvet in te leveren moet het (afgekoeld!) overgegoten worden in een plastic verpakking, zoals een lege fles.

Frituurvet mag niet in het riool gegooid worden, vandaar dat het ingeleverd kan worden. Daarnaast krijgt de olie een tweede leven, het wordt gebruikt als biobrandstof en dat is weer goed voor het milieu. Mensen die gebruikt frituurvet inleveren bij de Hoornse Vaart krijgen ook nog eens een tweede kaartje voor het zwembad gratis.

Meer verzamelpunten voor gebruikt frituurvet van de najaarwisseling staan op frituurvetrecyclehet.nl. Hier staat ook meer informatie over wat er met de ingeleverde olie gebeurt.
Pin It
Bekeken: 3799x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/