Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Woensdagavond is een vrouw omgekomen bij een ongeval met een bus van Connexxion. Ze werd bij het busstation aan de Stationsweg aangereden door lijn 166. Volgens getuigen zat het slachtoffer bekneld onder de bus. Hulpdiensten inclusief een trauma-arts kwamen ter plaatse, maar pogingen haar te bevrijden mochten niet meer baten. Ze overleed op de plek van het ongeval.

De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. In verband met het ongeval en het onderzoek is het terrein gedeeltelijk afgesloten geweest.

[UPDATE] De politie maakte donderdagochtend bekend dat de omgekomen vrouw een 82-jarige Alkmaarse was. Haar 83-jarige echtgenoot werd ook aangereden maar kon zelf onder de bus vandaan komen en is voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De 57-jarige buschauffeur had rond 23:00 uur zijn laatste passagiers laten uitstappen. Hierna reed hij naar het kantoor van Connexxion toen de slachtoffers overstaken en beiden onder de bus terechtkwamen. De buschauffeur is, zoals de procedure dat vereist, aangehouden.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl