Alkmaar Centraal


KunstNetTV begint het nieuwe jaar met een portret van fadozangeres Daisy Correia. Na het conservatorium zong ze aanvankelijk alleen maar popmuziek, maar koos uiteindelijk voor de fado. Daisy Correia is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig.

Sinds haar dertiende stond ze al met popballads op de planken en als zestienjarige leerde ze op de Academie voor de lichte muziek (AVLM) hoe ze zich als artiest moest presenteren. Op grote festivals viel ze op tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis. Vanuit haar muzikale familiegeschiedenis ontdekte Daisy Correia de fado; het Portugese levenslied waarin verdriet, melancholie, blijheid, weemoed en het leven zelf worden bezongen. Een gewaardeerde en erkende zangkunst die ze met een eigen geluid en persoonlijke interpretaties telkens weer anders laat klinken.

Zingen is als het schrijven van een dagboek met Amália Rodrigues (de belangrijkste en invloedrijkste fadozangeres ooit) als basis. In 2011 is fado door Unesco tot immaterieel erfgoed benoemd. Daisy Correia is regelmatig in Nederlandse theaters te horen. In Portugal is de traditie van de fado springlevend. Daar schittert ze naast andere fado zangers als Ana Moura en Mafalda Arnauth.

De uitzendingen van KunstNetTV zijn op Alkmaar Centraal elke dag om 10:00 en 22:00 uur te zien en op Be@tTV maandag, woensdag en zaterdag om 15:30 en 22:00 uur. Uitzendingen terugkijken kan op kunstnet.tv, waar ook de nieuwsbrief te vinden is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl