De politie heeft een 'cold case kalender'. Deze maand wordt gevraagd om aandacht voor de onopgeloste moord op Salvatore Nicolosi uit Heerhugowaard, in de hoop dat er alsnog schot komt in het onderzoek. De 34-jarige glazenwasser ging vrijdag 2 januari 1998 van huis voor een afspraak en kwam niet meer terug. Twee dagen later werd zijn lichaam verbrand in Purmerend gevonden.

In 1987 was Salvatore Nicolosi vanuit Sicilië naar Nederland gekomen voor een beter bestaan. Hij woonde in 1998 met zijn vrouw en twee kinderen in een rijtjeshuis in Heerhugowaard. Op vrijdag 2 januari vertelde hij zijn vrouw dat hij die avond voor een afspraak even weg moest. Hij kwam niet meer terug en zijn vrouw heeft hem de volgende dag als vermist opgegeven. Weer een dag later, zondag 4 januari dus, werd Salvatore's lichaam gevonden op bedrijventerrein De Baanstee II in Purmerend. Hij bleek te zijn vermoord en daarna in brand gestoken. Het is nooit bekend geworden met wie hij de afspraak had of wie hem dit heeft aangedaan.

De coldcaseteams van de politie doen er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen, maar kan daarbij iedere hulp goed gebruiken.  Wie meer denkt te weten over de zaak rond Nicolosi wordt verzocht contact op te nemen met het team via 0900-8844, het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anoniem via 0800-7000. Ook voor de nabestaanden is het belangrijk dat er na al die jaren duidelijkheid komt over de toedracht van wat er is gebeurd.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Pin It
Bekeken: 2594x
https://ee.itk.ac.id/data/