Alkmaar Centraal


Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari zijn het bij de Alkmaarse vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard de Nationale Voorleesdagen. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten in de bibliotheken.

Natuurlijk wordt op deze dagen heel wat voorgelezen in de bieb. De 23e om 10:00 uur in de vestiging in De Mare en om 15:00 uur in Overdie. De 25e wordt om 09:00 uur voorgelezen in De Rijp en de 31e om 10:00 uur weer in Overdie. Bij elke voorleespartij is de toegang gratis. De 24e wordt om 10:00 uur in de vestiging Alkmaar Centrum speciaal voor baby's voorgelezen, dan worden ook speciale babygebaren gebruikt.

Naast het voorlezen zijn er nog meer leuke activiteiten in de bibliotheken, waaronder een workshop dansen voor peuters in de vestiging in De Mare, de voorstelling 'Muziek op Schoot' in Alkmaar Centrum en een ballonnenfeest met Clown Niekie in De Rijp en Oudorp. Naast de activiteiten voor kinderen is ook voor ouders iets georganiseerd: een lezing over temperamentvolle kinderen. Daarbij wordt verteld over kinderen die gevoeliger, opmerkzamer of intenser zijn dat hun leeftijdsgenoten. De lezing vindt woensdag 30 januari om 20:00 uur plaats in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, toegang bedraagt 7,50 euro.

Aanmelden voor de activiteiten kan op bibliotheekkennemerwaard.nl, hier staat ook het complete overzicht. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen van 0 tot 6 jaar ook gratis lid worden van de bieb, ze hoeven dan geen inschrijfkosten te betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl