Alkmaar Centraal


In de nacht van zondag op maandag is de 51-jarige Bernadette uit Alkmaar op gewelddadige wijze beroofd door twee mannen. De daders, van 23 en 27 jaar oud, namen een waardevolle ketting mee en lieten haar gewond achter op straat. De Alkmaarse is flink van slag door de straatroof. "Ik kijk continu om me heen."

Aan mediapartner NH Nieuws vertelt ze dat ze een nachtelijke wandeling aan het maken was toen het duo hun slag sloeg. "Ik kon niet slapen en wilde kijken of ik in de buurt van het station nog sigaretten kon kopen", legt ze uit. "Toen ik weer terugliep richting huis, stonden ze ter hoogte van de Boomkampstraat." De mannen beginnen daar tegen haar te praten. "Of de coffeeshop nog open was, dat soort vragen. Ze bleven maar achter me aan lopen en op een gegeven moment, toen we ver bij de camera's in het stationsgebied vandaan waren, vielen ze me aan.

Eentje greep me bij mijn keel om mijn ketting te pakken, de ander probeerde mijn telefoon mee te nemen. Ik dacht echt even dat ik doodging", vertelt ze ontdaan. De daders geven Bernadette nog een harde duw, waardoor ze hard op straat valt. Vervolgens nemen ze, met haar ketting, de benen. "Mijn telefoon heb ik gelukkig nog kunnen behouden, dus ik belde meteen 112. De politie was er heel snel en heeft ze op het station opgepakt."

Ondanks de aanhouding wordt de buit nergens teruggevonden. "En dat vind ik heel erg, want die ketting was mij heel dierbaar. Er zat een hangertje aan van mijn hond en die moet ik deze week laten inslapen vanwege uitgezaaide botkanker. Ik hoop dan ook dat 'ie nog teruggevonden wordt."

Naast het verlies van de ketting kampt Bernadette met een hersenschudding en heeft ze blauwe plekken op haar arm. "Ik durf de straat niet meer op en kijk continu om me heen. Dit heeft me echt heel erg geraakt. Ik heb slaappillen nodig om nog een beetje uit te kunnen rusten. Wie doet nou zoiets?" De politie laat weten dat de mannen vastzitten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl