Alkmaar Centraal


In Alkmaar werden donderdagmiddag twee inwoners slachtoffer van een beroving met vuurwapen, nota bene in hun eigen auto. Een 46-jarige man is rond 14:00 uur overvallen terwijl hij met zijn auto op de parkeerplaats aan de Wendelaarstraat stond, een 64-jarige vrouw is om 17:50 uur beroofd terwijl ze stapvoets door de Corfstraat reed, de weg die loopt vanaf het parkeerterrein. De politie zoekt getuigen.

De 46-jarige man zat in zijn auto op de parkeerplaats aan de Wendelaarstraat toen er ineens een onbekende bij hem instapte. De man bedreigde het hem met een vuurwapen en eiste geld. Het slachtoffer probeerde uit de auto vluchten, maar dit lukte niet. De overvaller sprong daarna zelf snel uit de auto en sloeg op een scooter op de vlucht in de richting van de Heiloöerdijk. Bij de overval raakte de man licht gewond.

Rond 17.50 uur kreeg de politie van Alkmaar een zelfde soort melding, vanuit dezelfde omgeving. Een 64-jarige inwoonster reed ter hoogte van het tankstation stapvoets door de Corfstraat, toen er ineens een man bij haar in de auto sprong. Hij richtte een vuurwapen op haar en eiste geld. Na de beroving rende de overvaller in de richting van de Heiloöerdijk. Het slachtoffer stapte ook uit en rende achter de overvaller aan, maar op de hoek verloor ze hem uit het zicht en keerde maar terug naar haar auto.

De politie doet onderzoek naar deze twee brutale berovingen en is op zoek naar getuigen. Wie meer denkt te weten, wordt verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl