De Alkmaarse Maud en June van Twuijver komen dikwijls thuis met hondenpoep onder hun schoenen na het buitenspelen op de stoep voor hun huis aan de Henegouwenstraat. Afgelopen zondag was het weer zover, maar toen bedachten de meiden een oplossing: demonstratieborden maken om hondeneigenaren duidelijk te maken hoe erg het probleem is.

Het mooiste ontwerp van de borden is geplastificeerd en op houten stokken geschroefd zodat het helemaal echt lijkt. Eigenlijk wilden de meisjes de borden meteen plaatsen, maar zondag stormde het te hard dus nu wordt het maandagmiddag uit school. Eén bordje is zondag wel alvast opgehangen, op de hoek van het hek bij hun huis.

Aanleiding om demonstratieborden te maken is niet alleen thuiskomen met hondenpoep onder de schoenen na het buitenspelen, maar ook als de dames uit school komen en over de stoep lopen stappen ze regelmatig in een hondendrol. Het is volgens hen nogal een irritatiefactor dat mensen hun hond midden op straat hun behoefte laten doen en daarna doorlopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met de borden hopen de meiden dat hondenbezitters de poep van hun huisdier netjes opruimen.

Volgens Maud en June zou een goede oplossing voor het probleem zijn dat er hondentoiletten komen op het veldje tegenover de straat. De meiden (en hun ouders) zouden het erg waarderen als de gemeente met een goede oplossing komt.
Pin It
Bekeken: 2919x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/