Bij de start van de tweede helft van de competitie, in de degradatie poule, is de Alkmaarse Rugby Club begonnen met verlies op het tweede team van ’t Gooi op papier het sterkere team. Er stond een harde wind, wat het spel wel erg beïnvloedde. Uiteindelijk werd het 63-5.

Al in de eerste minuten werd Alkmaar teruggedrongen en na een scrum vlak voor de eigen goal-lijn speelde Gijs Ammerlaan de bal naar achteren om een speler de bal te laten uitschieten. Door de harde wind werd de bal verspeeld waarna 't Gooi er als de kippen bij was om de eerste try te scoren. Maar de conversie werd door de harde wind gemist, alle kicks hadden door de harde wind een extra moeilijkheidsgraad.

De volgende try liet niet lang op zich wachten. 't Gooi scoorde een try tussen de palen, al ging de makkelijke conversie door de harde wind mis. Alkmaar maakte vooral in het begin van de wedstrijd slordige fouten waar de tegenstander iedere keer handig van profiteerde, maar gaandeweg de wedstrijd ging het steeds beter. Toch was het de tegenstander die nog twee keer scoorde en zo ook het bonus competitiepunt binnenhaalde. De ruststand was 34-0.

In de tweede helft had Alkmaar wind mee en dat hielp het spel enorm, maar toch wist ’t Gooi opnieuw te scoren. Het team veroverde de bal op Alkmaar en maakte een try na een lange sprint. Daarna kwam Alkmaar op stoom. Een try hing in de lucht na een serie goede aanvallen, waarbij de tegenstander zwaar onder druk werd gezet. Uiteindelijk was het Sven Bloem die een klein gaatje vond in de verdediging van ’t Gooi en met een try de nul van het scorebord liet verdwijnen.

Alkmaar ging steeds beter spelen, maar de tegenstander ook en 't Gooi. Daarbij had de thuisploeg wel genoeg wisselspelers tot zijn beschikking, waardoor de score uiteindelijk uitkwam op 63-5.

Na elf gespeelde partijen staat de Alkmaarse RUFC 1 nog steeds op nul punten.
Bekeken: 2177x