Alkmaar Centraal


Alkmaar is op zoek naar innovatieve, creatieve partijen die de voormalige drukkerij van de Telegraaf Media Groep (TMG) aan de Edisonweg in Alkmaar \ tijdelijk een nieuwe invulling willen geven. Om het meest passende initiatief te  kunnen selecteren schrijft de gemeente een ‘Call for proposal’ uit.

Het industrieterrein Oudorp wordt getransformeerd naar een nieuwe stadswijk. Deze transformatie gebeurt niet van de een op de andere dag maar over een periode van meerdere jaren. Om de juiste richting te geven aan de ontwikkeling van het gebied, heeft de gemeente de voormalige panden van de Telegraaf Media Groep aangekocht.

De gemeente wil dat het TMG gebouw tijdelijk ruimte gaat bieden aan jong ondernemerschap, bijzondere experimenten en evenementen in allerlei samenwerkingsverbanden. De gemeente zoekt nu een innovatieve, creatieve partij die ervoor zorgt dat de drukkerij de komende drie jaar een broedplaats voor cultureel talent wordt. Door haar afmetingen en rauwe industriële uitstraling, is de drukkerij daar de aangewezen plek voor. Geïnteresseerde partijen die een rol willen spelen in de ontwikkeling van industrieterrein Oudorp en hun culturele plannen willen verwezenlijken, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Call for Proposal voor de drukkerij. De beoordelingscriteria, spelregels en planning voor deelname zijn te vinden op alkmaar.nl.

Maandag 21 januari is een kijkmoment georganiseerd voor de deelnemers zodat zij zich kunnen oriënteren in de drukkerij. Zij kunnen zich daarvoor tot uiterlijk 19 januari aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemers aan de Call for Proposal kunnen tot 1 maart 2019 hun plannen indienen. Om voor de meest passende initiatieven ruimte te maken, gaat een onafhankelijke adviescommissie de plannen beoordelen. Het streven is om op 1 april 2019 bekend te maken welke ideeën tijdelijk gehuisvest worden in de drukkerij. (foto: Gemeente Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl