Wethouder Elly Konijn startte maandag de kick-off van de Alkmaarse deelname aan de Energy Challenges 2019. In HAL25 aan de Pettemerstraat waren de deelnemende kinderen bij elkaar gekomen om zich te presenteren en voor uitleg en een peptalk over verantwoord omgaan met energie, afval en water. De afvalcoaches van Stadswerk072 waren aanwezig en gaven om een workshop over afval scheiden en zwerfafval.

Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. Teams van 'Energizers' worden uitgedaagd om campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school en in de omgeving. Spelenderwijs ontdekken ze zo hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

De Energizers krijgen een grote poster waarop ze acht gouden sterren kunnen verzamelen. Die kunnen ze verdienen met originele en creatieve acties die aansluiten bij de school, omgeving en hun eigen talenten. Onderwijl kunnen teams gebruik maken van Energy Experiences; excursies en ervaringen op het gebied van energie, techniek en duurzaamheid.

Het campagneseizoen eindigt met een feestelijke finale in juni. Alle teams van Energizers mogen dan presenteren wat ze allemaal voor elkaar gekregen hebben. Een jury bepaalt samen met de Razende Reporters wie er in de prijzen vallen. Meer informatie op energychallenges.nl. (foto: Twitter / Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 2154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/