Alkmaar Centraal


Op het Vlietwaardpad in Alkmaar is woensdagochtend een honden-halte geplaatst. Hier kunnen baasjes een poepzakje pakken  om de drol van hun hond op te ruimen en netjes weg te gooien. De honden-halte is geplaatst door gemeente Alkmaar.

Op het Vlietwaardpad liggen de hondendrollen regelmatig midden op straat of op het voetbalveld, waar vaak kinderen spelen. Om dat te voorkomen - of in elk geval te verminderen - hebben buurtbewoners afgelopen zomer borden aan het hek rond het veld gehangen met de boodschap 'Geen poep. Onze kinderen spelen hier'. Helaas heeft dat niet echt geholpen en komen de kids nog steeds regelmatig met poep onder hun schoenen thuis na het spelen.

De honden-halte is geplaatst in de hoop dat baasjes de ontlasting van de viervoeters niet op of langs het pad of het veld laten liggen. De gemeente komt hondeneigenaren in de Vlietwaard tegemoet met de honden-halte zodat ze niet zelf de opruimzakjes hoeven te kopen. Het is de bedoeling dat in de rest van de stad ook meer honden-haltes geplaatst gaan worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl