Alkmaar Centraal


Op 12 januari ging ‘Het duel’ in première bij Het Nationale Theater in Den Haag. Het is de eerste keer in Nederland dat dit verhaal van Anton Tsjechov op het  toneel wordt getoond. De cast bestaat onder meer uit Jaap Spijkers, Jacob Derwig, Joris Smit, Jacqueline Blom en Teun Luijkx. Vrijdag 1 februari is de voorstelling te zien in TAQA Theater De Vest in Alkmaar.

Rusland negentiende eeuw. Een badplaats aan de Zwarte Zee en hoogzomer. Lajevski en zijn geliefde Nadezjda zijn twee jaar geleden naar het zuiden gereisd om aan de kust een nieuw leven te beginnen. Zij heeft, smoorverliefd, voor hem haar echtgenoot in Sint-Petersburg in de steek gelaten. Maar nu is hun liefde bekoeld en wordt Lajevski geplaagd door twijfel en zelfhaat. In de zomerse hitte lopen de spanningen hoog op. Wanneer bioloog Von Koren openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski de evolutie van de mensheid schaden, leidt deze provocatie tot de ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

De voorstelling in De Vest begint om 20:15 uur. Kaarten kosten 27,50 en zijn te bestellen op theaterdevest.nl. (foto: Sanne Peper)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl