Alkmaar Centraal


Rolf Hoogenberg uit Stompetoren heeft dinsdag de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk uitgereden om geld op te halen voor zijn zieke zoontje Florian van twee jaar oud. Met de actie Skate 4 Air heeft Hoogenberg 11.000 euro opgehaald, schrijft mediapartner NH Nieuws.

In oktober vertelde Hoogenberg al dat de taaislijmziekte cystic fibrosis zwaar op het gezin drukt. Het voorkomen van longontsteking is een van de grootste zorgen. "Heel vaak handen wassen, grote groepen vermijden, geen Sinterklaasfeest met familie als iemand verkouden is. We proberen zoveel mogelijk allerlei bacteriën bij onze zoon weg te houden."

Vader Rolf heeft de afgelopen tijd keihard getraind op de Alkmaarse schaatsbaan om klaar te zijn voor de 200 kilometer lange schaatstocht op de Weissensee. "Schaatsen is een passie, maar het wordt een gevecht straks op de Weissensee. Ik ga mijn grens opzoeken. Patiënten met taaislijmziekte leveren hun hele leven lang strijd. Zij geven niet op en ik ook niet", zei hij tegen NH Nieuws.

Vanuit Oostenrijk heeft de vrouw van Rolf, Anne, laten weten dat haar man de finish heeft gehaald! "Mede dankzij jullie support heeft Rolf 11.000 euro opgehaald!" (Foto: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl