Vier natuurorganisaties hebben de handen ineen geslagen om de natuur tussen Amsterdam en Alkmaar te beschermen, en dan met name het Oer-IJ gebied. Zonder actie verschraalt het landschap, zakken veenweides steeds dieper weg en verdwijnen weidevogels. Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Recreatie Noord-Holland willen met 'Amsterdam Wetlands' 12.000 ha natuur extra gaan beschermen.

De initiatiefnemers van Amsterdam Wetlands starten dit jaar met een aantal pilots om samen met boeren, inwoners en ondernemers de ideeën om te zetten in concrete acties. Doel is om goed gecoördineerd water- en natuurbeheer te creëren. Er wordt ook gekeken naar slimme recreatiemogelijkheden, zodat Amsterdam enigszins ontlast kan worden wat betreft toerisme. Maar natuurlijk moet dat wel gebeuren met oog voor de natuur en de bewoners. Daaraan gekoppeld worden actuele klimaatmaatregelen en productie van gezonde voeding.



Donderdag 7 februari van 20:00 tot 22:00 uur geeft Ernest Briët, directeur van Landschap Noord-Holland, de lezing 'Amsterdam Wetlands – Samen aan de slag met ons landschap' in het Huis van Hilde in Castricum. In zijn lezing benadrukt hij dat er grote ingrepen in het landelijk gebied nodig ter bescherming van de Oer-IJ. Kaarten kosten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10% korting). Meer info op huisvanhilde.nl of oerij.eu. (foto: Bing Maps)



Pin It
Bekeken: 2366x
https://ee.itk.ac.id/data/