Alkmaar Centraal


Afgelopen zaterdag speelden de heren van het Alkmaarse DAW uit in Hoorn tegen West-Friesland (SG). Met slechts één punt verschil beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd ging vanaf de eerste periode erg gelijk op, maar uiteindelijk sloeg de vermoeiing toe bij West-Friesland (SG) en wisten de heren van DAW in de laatste periode de punten veilig te stellen. De wedstrijd eindigde met de stand van 8-10.

De eerste periode starten moeizaam voor beide ploegen en daarbij kon West-Friesland meerdere 'man meer' situaties niet benutten. De periode eindigde in 1-0. In de tweede periode kwamen beide teams op gang. Na 2-0 wisten de Alkmaarders dankzij twee doelpunten de wedstrijd snel gelijk te trekken. Daarna werd om en om gescoord, wat resulteerde in een 5-4 ruststand. In de derde periode werd opnieuw om en om gescoord en leek de wedstrijd met 7-7 de laatste periode in te gaan. Echter maakte West-Friesland (SG) met nog 7 seconden op de klok nog een doelpunt voor 8-7.

In de laatste periode overrompelden de Alkmaarders de thuisploeg compleet. De tegenstanders werden moe na de zware wedstrijd en gingen steeds statischer spelen. Met name mid-achters Dennis Oudhoff, Bas Blok en keeper Corné Thoes konden de aanvallen volledig onder de duim houden. Tegelijkertijd kreeg DAW veel counterruimte. Dankzij de counters en het volledig uitspelen van de aanvallen wisten de Alkmaarders nog driemaal te scoren, voor een 8-10 eindstand.

DAW deed goede zaken voor de competitie. De mannen stegen met drie plekken naar de zesde plaats in de 3e bondsklasse B. Met zestien punten hebben de Alkmaarders één punt voorsprong op DJK-ZAR en DWT en vijf punten achterstand op Rijn. Met volgende week de uitwedstrijd tegen DWT op het programma heeft DAW de kans om de zesde plek met een mooie marge veilig te stellen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl