Het is Veilig Thuis Noord-Holland Noord gelukt om de wachtlijsten terug te dringen en maatregelen te nemen om te voorkomen dat de wachtlijsten opnieuw oplopen. Voldoende reden voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om het verscherpte toezicht op te heffen.

Het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis werd vorig jaar maart onder toezicht gesteld. Op dat moment kampte de organisatie al twee jaar met lange wachtlijsten en moesten cliënten soms wel twee tot drie maanden wachten op hulp. De organisatie kreeg zes maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Het lukte Veilig Thuis om sneller te reageren op zorgvragen, maar het terugdringen van de wachtlijst verliep moeizaam.

Na zes maanden besloot de inspectie om de ondertoezichtstelling te verlengen met 3,5 maand tot 15 januari. Dit gebeurde op verzoek van Veilig Thuis zelf. Op alle verbeterpunten waren al maatregelen ingezet, maar de resultaten waren nog niet voldoende. Inmiddels heeft de inspectie geconstateerd dat er voldoende verbeteringen zijn op de wachtlijstenkwestie.

Het meldpunt kan weer binnen de gestelde normen adequaat reageren op binnenkomende meldingen. De inspectie blijft de vorderingen van Veilig Thuis volgen in het normale toezicht.
Bekeken: 2155x