De 22-jarige man die in juni 2018 werd veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een medebewoonster van het AZC Alkmaar, heeft zijn hoger beroep verloren. Hij is opnieuw veroordeeld tot 24 maanden celstraf en moet het slachtoffer 4.000 euro schadevergoeding betalen, gelijk aan de strafeis van de advocaat-generaal.

De asielzoeker hield zijn onschuld vol. De vrouw zou op 4 september 2017 zich aan hem opgedrongen hebben. Destijds verklaarde hij homoseksueel te zijn en dat de twee geen seks hebben gehad. Een maand later gaf hij toe dat er wel seks was geweest. Ze zou met zijn penis hebben gespeeld en met haar billen tegen hem hebben gereden. Toen ging hij toch overstag. De vrouw was volgens hem niet zo dronken dat ze niet meer wist wat ze wilde.

De aangeefster meent van wel. Ze verklaarde vier whisky's te hebben gedronken. Eenmaal bij de man op de kamer ging ze naar het toilet en het eerstvolgende dat ze zich herinnert is dat ze op het bed seksueel werd misbruikt, en dat ze te dronken was om zich goed te verzetten. Het leek het alsof ze droomde en ze kon niet bewegen of praten.

Een aantal getuigen ondersteunen het verhaal van de aangeefster. Volgens haar moeder had ze drie of vier whisky's gedronken. Een beveiligster trof de de vrouw na het vermeende misbruik. Ze leek toen “van de planeet af ” en “slaperig en groggy”. De verdachte zelf had nog gezegd dat hij water in haar gezicht had gegooid om haar bij te brengen.

De zaak kwam aan het licht nadat de politie melding kreeg van ruzie op het AZC. De stiefvader van de bewoonster bleek de verdachte te hebben aangevallen, nadat ze hem had verteld over de verkrachting. De veroordeelde heeft intussen zijn celstraf uitgezeten. Het hoger beroep was vooral bedoeld om zijn naam te zuiveren.
Pin It
Bekeken: 2339x
https://ee.itk.ac.id/data/