PostNL past vanaf 23 februari het netwerk van de oranje brievenbussen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk aan. De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen, zoals bij winkelcentra, supermarkten of aan het begin van woonwijken.

Bij het bepalen van de locaties waar brievenbussen weggehaald worden of juist erbij komen heeft PostNL rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft - dat betekent dat in zowel Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk op maximaal één kilometer van elke woning een oranje brievenbus moet staan. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is bekeken of brievenbussen voor iedereen goed bereikbaar blijven als er aanpassingen komen. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn, daarom blijven brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen sowieso staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft hetzelfde.

Als een brievenbus vervalt of wordt verplaatst dan wordt dat minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus aangegeven. Inwoners van de gemeenten ontvangen twee weken van tevoren nog een brief thuis met informatie over de veranderingen. Op postnl.nl is ook een locatiewijzer te vinden waarop de dichtstbijzijnde brievenbus (ook na de aanpassingen) te vinden is.

Het is de bedoeling dat alle aanpassingen 23 maart gerealiseerd zijn.
Pin It
Bekeken: 4975x
https://ee.itk.ac.id/data/