Alkmaarse woningcorporaties Woonwaard en Van Alckmaer voor Wonen hebben besloten woningen met elkaar 'te ruilen'. Woonwaard neemt 42 woningen in het complex De Landman in de Daalmeer van Van Alckmaer voor Wonen. Die neemt op zijn beurt weer 46 huurhuizen in het centrum over van Woonwaard.

De reden van de woningenruil is volgens Woonwaard logisch. "Van Alckmaer voor Wonen al veel meer woningen in het centrum heeft, nu komen er daar dus nog meer bij aan de Boterstraat, Luttik Oudorp, Wageweg en Gedempte Nieuwesloot. Woonwaard heeft juist meer woningen in de Daalmeer. Dat maakt het eigenlijk vanzelfsprekend dat er geruild wordt tussen de twee organisaties", legt een woordvoerder uit.

Op 1 februari worden de woningen officieel geruilt. "Er wordt ook een bijeenkomst georganiseerd voor de huurders van de woningen in het centrum zodat zij even persoonlijk kennis kunnen maken met de mensen van Van Alckmaer voor Wonen. Wij denken dat dat wel zo prettig is voor hen, ze hebben toch opeens met andere mensen te maken."
Pin It
Bekeken: 2433x
https://ee.itk.ac.id/data/