Alkmaar Centraal


Momenteel huurt Hortus Botanicus in Alkmaar 3000 vierkante meter grond waarop de bezoekerstuin, thematuin en de productietuin gevestigd zijn. Het bedrag dat opgaat aan die huur trekt echter een flinke wissel op het totale budget.  Bovendien is niet duidelijk hoe lang de huurovereenkomst in stand kan blijven. De Hortus zou de grond daarom liever aanschaffen.

Voor de aanschaf van de grond  en een opknapbeurt en mogelijke uitbreiding van de faciliteiten is 550.000 euro nodig. Afgelopen jaar is daarom onder andere een crowdfundingactie opgestart, maar volgens de website die de actie 'Red de Hortus' ondersteund staat de teller nu op net geen 120.000 euro, nog ver verwijderd van het streefbedrag.

Volgens penningmeester Erik ten Winkel wordt er met de gemeente gesproken, maar het is gemeente Alkmaar, die eerder al een donatie heeft gedaan, ook opgevallen dat Hortus er nog niet is. "Er worden voor zover wij weten geen inzamelingsacties gehouden behalve de website die gemaakt is.", zo laat een woordvoerder weten.  "Misschien dat er in de toekomst nog een subsidie komt, maar daar is nu geen uitspraak over te doen."

Toch acht Ten Winkel het ondenkbaar dat het niet lukt om in ieder geval het geld voor de grond te verzamelen. "Er gebeurt momenteel niet zoveel omdat er ook in de tuinen ook niet veel gebeurt, dat is in het voorjaar natuurlijk weer heel anders." Naast de kleine 120.000 euro die de website vermeld zijn er ook toezeggingen binnen voor leningen tegen een aantrekkelijk tarief. "Dat doen we natuurlijk liever niet want dat kost ook geld, we zitten nu op ongeveer 65 procent van het bedrag dat we nodig hebben voor alleen de grond.", zo laat de penningmeester weten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl