Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft aangifte gedaan tegen een groep supporters van AZ. De groep kraamde (niet voor de eerste keer) antisemitische leuzen uit.

Dat gebeurde afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd sc Heerenveen - AZ liepen Alkmaarse supporters door de binnenstad van Leeuwarden waarbij een beledigend lied over Joden werd gezongen door de voetbalhooligans. Onder andere het beruchte "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best", was te horen.

Naast de AZ'ers deden ook supporters van de Friese club SC Cambuur luidruchtig mee met de beledigende uitspraken over Joden. Waarschijnlijk hebben de twee groepen gezamenlijk naar de wedstrijd Feyenoord - Ajax gekeken, die eerder op de dag werd gespeeld. Die wedstrijd werd door de Rotterdammers met 6-2 gewonnen en was blijkbaar reden voor de groep om het beledigende lied luidkeels te zingen.

Behalve dat het gezongen werd is ook een (inmiddels weer verwijderd) filmpje gedeeld op social media. Mede-hooligans reageerden hier positief en aanmoedigend onder, er was geen enkele blijk van afkeuring. Dit was voor het CIDI het teken om aangifte te doen tegen de Alkmaarders en de Friezen.
Bekeken: 3808x