Alkmaar Centraal


Tot 18 februari 2019 worden briefcitaten van Van Gogh geprojecteerd onder lantaarnpalen in 24 verschillende Van Goghstraten en -lanen door het hele land. Sinds vrijdag is in Alkmaar op het trottoir van de Vincent van Goghlaan te lezen: "Als men is begonnen om de dingen met een vrijen en vertrouwenden blik aan te zien dan mag men daar niet van terugkomen of afwijken."

Het Van Gogh Museum in Amsterdam bedacht de Van Gogh belicht-campagne, om de beroemde brieven van de 19e eeuwse schilder bijna letterlijk in de schijnwerpers te zetten. Directeur Axel Rüge:  "Van Gogh was niet alleen een kunstenaar, maar ook een groot (brief)schrijver. Er is enorm veel interesse in zijn brieven, dus wij gaan ze voor een groot publiek toegankelijk maken. Via een landelijke campagne, een website en een podcastserie kan het Nederlands publiek de brieven zich echt eigen maken en Vincent nog beter leren kennen."

Op de website van museum is een selectie van de 140 jaar oude brieven van Van Gogh te lezen. Passages zijn te 'highlighten' en te delen via sociale media. Ook hebben bekende Nederlanders de brieven ingesproken voor een podcast-serie. Het citaat bij huisnummer 7 in Alkmaar was gehighlight door Bibi uit Amsterdam.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl