De twee bruggen in de N246 worden maanden later opgeleverd dan gepland. De Kogerpolderbrug bij West-Graftdijk zal vanwege vertraging in de werkzaamheden van vijftien weken klaar zijn in januari 2020. De Prinses Amaliabrug bij Westknollendam zal door twintig weken werkvertraging in augustus klaar zijn. Dit zal nauwelijks gevolgen hebben voor omwonenden of wegverkeer, maar voor de scheepvaart zijn er beperkingen.

De vertraging van de Prinses Amaliabrug wordt veroorzaakt door aanpassingen in de software, die nodig zijn voor aansluiting op de bediencentrale in Heerhugowaard. De tijdelijke brug moet langer blijven liggen.

Dat terwijl deze brug aansluitend ter vervanging van de Kogerpolderbrug moest dienen. De provincie laat een andere ontwerpen en bouwen, dit duurt acht weken. Daarnaast blijkt bij de brug chroom-6 in de bodem te zitten en sanering kost zes weken. Ook is een week nodig voor de aanpassing van de vrije ruimte tussen de onderkant van de brug en de ondergelegen weg.

De tijdelijke Kogerpolderbrug kan niet open en krijgt een maximale vaarhoogte van 3,5 meter. Op dit traject is weinig beroepsvaart dus die zal daar weinig hinder van hebben. Ook schippers met hoge plezierjachten zullen moeten omvaren via de Knollendammervaart. 

De provincie onderzoekt het asfalt van de N246 en ook de N244 tussen de Kogerpolderbrug en Alkmaar, omdat deze in een slechter is dan eerst gedacht. Hoeveel extra werkzaamheden nodig zijn en wat dit voor hinder op gaat leveren, wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

Voor vragen, neem contact op met het servicepunt van de provincie via 0800- 0200600 (gratis) of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op infoN246.nl. (foto: noord-holland.nl)
Bekeken: 3524x