Speelotheek Overdie in Alkmaar bestaat 20 jaar en dat lieten de vrijwilligers en het bestuur niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom werd zaterdag een groots feest georganiseerd met drankjes, hapjes en een zelfgemaakte taart. De kinderen konden de hele middag spelen met allerlei speelgoed uit de speelotheek. Er werden spelletjes als Slang en Ladders, de Toren van Pisa  en blikgooien gespeeld en de kids konden zich mooi laten schminken.

Het feest werd officieel geopend met een wedstrijd zaklopen en een woordje van wethouder Marcel van Zon: "De speelotheek is belangrijk en bestaat nu al twintig jaar, daar mogen we heel trots op zijn." Na het officiële gedeelte was het tijd om zak te lopen en zo het feest echt af te trappen. Ook Van Zon waagde zich aan een stukje springen met een zak, maar de kinderen bleken toch een stuk sneller dan de bestuurder.

Ook vrijwilligster Miranda is erg trots op de speelotheek en het jubileum. "Ik ben hier al sinds 2001 en we hebben zware tijden gekend, we hebben een paar verhuizingen gehad waardoor we nieuwe klanten moesten winnen. Maar we zijn taai en zo hebben we het goed gedaan." Voor haar is de duurzaamheid doorslaggevend in haar werk bij de speelotheek. "Kinderen spelen vaak niet zo heel lang met nieuw speelgoed en dan staat het maar te staan in een hoekje. Dit is een fantastische oplossing", vertelt zij enthousiast.

Ook gebruikers zijn blij met de speelotheek: "Mijn dochter vindt speelgoed heel leuk, maar er echt mee spelen doet ze niet zoveel. Hier kunnen we het na een maand weer terugbrengen en als ze het toch heel erg leuk vindt, kan ik het kopen voor haar verjaardag", aldus één van de aanwezige moeders. "Dat ze hun jubileum met ons vieren betekent wel veel voor mij. Het geeft aan met hoeveel liefde ze het doen."
Bekeken: 2227x