Het Alkmaarse college heeft de raad voorgesteld zich kandidaat te stellen voor het EK Wielrennen. Het zal volgens het college de gemeente niet alleen geld kosten, maar ook wat opleveren. Gesproken wordt over een positief effect op de economie door meer naamsbekendheid. De stad staat tijdens het EK vol in de schijnwerpers.

Maar de kosten om het EK te mogen organiseren zijn niet mals: zo'n 950.000 euro. Om die investering te kunnen doen zal de sportbegroting de komende twee jaar verlaagd moeten worden met 120.000 euro per jaar. Ook zal er 500.000 euro uit het overschot van de begroting van 2019 meegenomen moeten worden.

Het resterende bedrag zal onder andere uit subsidiepotjes van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de provincie moeten komen. Volgens het Alkmaarse college heeft de provincie al een mondelinge toezegging gedaan, maar wordt ook gehoopt op hulp van de regiogemeenten, bedrijven en het Victoriefonds.
Pin It
Bekeken: 3010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/