Alkmaar Centraal


In de serie Kijk op Kunst is een boeiend portret van de Alkmaarse  beeldhouwer en tekenaar John Bier te zien. ‘De Tuinder' bij de Vroonerplas in Sint Pancras werd in 2017 onthuld. Als kind wilde John Bier boer worden maar een opmerkzame leraar op de lagere school had oog voor zijn tekentalent. Na de ambachtsschool studeerde Bier in de jaren ‘50 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij ontving een beurs en begon voor zichzelf. Vervolgens werkte John Bier als assistent beeldhouwer in Amsterdam en bij glasatelier Van Tetterode in Amsterdam.

Beeldhouwer John Bier werkt in opdracht en als autonoom kunstenaar. Trots op zijn werk is Bier nooit maar het doet hem goed als zijn kunstwerk wordt gewaardeerd en de omgeving verrijkt. John Bier is wars van gedetailleerd gepriegel; je moet meteen zien wat een beeld voorstelt. Bekende werken van  zijn hand zijn ‘De Strandvonder’ bij Camperduin en ‘De Kaashandelaren’ op het Waagplein. KunstNetTV filmde het creatieproces van ‘De Tuinder. De kunstenaar wordt geïnterviewd en hij gunt de kijker een exclusief kijkje in zijn atelier.

Meer informatie en programma's staan op kunstnettv.nl. De uitzendingen bij Alkmaar Centraal zijn elke dag om 10:00 en 22:00 uur. De film over John Bier is ook op de website van KunstNetTV te bekijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl