Alkmaar Centraal


Vroege vogels kunnen straks op zondagochtend al terecht in  de Alkmaarse binnenstad. Als het aan het college ligt mogen winkeliers vanaf 06:00 uur al hun deuren openen. Met het verruimen van de winkeltijden lost het college een belofte in dat in het coalitieakkoord 'Alkmaar aan zet' staat.

Met het uitbreiden van de winkeluren krijgt Alkmaar openingstijden die andere gemeenten hanteren: zeven dagen in de week van 6:00 tot 22:00 uur. “Wij juichen toe de ondernemersmogelijkheden die het biedt, maar zijn bezorgd over de samenhang die we moeten zien te houden”, reageert voorzitter Axel de Groot van winkeliersvereniging Alkmaar Bolwerk op de plannen van het college.

Winkeliers beslissen zelf hoe laat de winkel open en dicht gaat. De winkeliersvereniging vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk winkels tegelijkertijd open zijn. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. “We zijn voortdurend bezig om te kijken of we daar lijn in kunnen krijgen”.

In maart wordt het voorstel besproken in de Commissie bestuur en middelen, waarna de gemeenteraad er een klap op  kan geven. Als het meezit mogen de winkeliers vanaf eind maart dit jaar hun winkeldeuren al vroeg op de zondagochtend openen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl